Blog: 23 februari 2015

De afgelopen weken zijn er weer veel dingen afgesloten en zeker ook opgestart.

You can’t teach an old dog new tricks, can you? Een mooie titel voor een symposium dat op 30 januari jl. plaatsvond in Perron-3 in Rosmalen voor SCEM. Specialisten ouderengeneeskunde, (klinisch)geriaters, verpleegkundigen, psychologen, psychiaters troffen elkaar bij een nascholing waar ingegaan werd op zowel diagnostische als therapeutische kenmerken van ouderen met ontwikkelings- en persoonlijkheids-stoornissen. Het was een boeiende dag met veel inhoudelijke informatie.

Moederschap in het licht. Vrouwen worden moeder op de verloskamer. En moederschap is iets om als verloskundige, gynaecoloog, verpleegkundige en andere zorgverleners die in een kring rondom moeder en kind werken, regelmatig even bij stil te staan. Want de relatie tussen moeder en zorgverleners is een complexe. Dat bleek tijdens het symposium Moederschap in het licht i.o.v. SCEM van 5 februari jl. in De Glazen Ruimte in Maarssen. Een bijzondere dag waar zowel de doelgroep als de organisatie weer veel van heeft kunnen leren bij het opzetten van dit programma. Zeer bijzonder ook om deze dag mee te kunnen maken met mijn schoonmoeder en de moeder van de dagvoorzitter Brun Kuipers, die al heel lang vriendinnen van elkaar zijn.

Netwerken
Natuurlijk is het belangrijk om je contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen. Bij Roche heb ik weer even bijgepraat met de oud-collega’s van de marketingafdeling Oncologie. Heb ik een een ZZP-Houtenbijeenkomst en Open Coffee bijgewoond, heb ik deelgenomen aan een workshop “Creatief denken” met Karl Raats bij een MPI-bijeenkomst. Daarnaast heb ik inspirerende en boeiende gesprekken gevoerd, o.a. met Stichting Day For Change. Wie weet wat dit alles weer teweeg zal brengen.

Plannen 2016
Het project ‘Pijn Samen’ (week van de pijn), dat in september 2016 gaat plaatsvinden, vordert gestaag. Afgelopen week heb ik een belactie ondernomen voor het zoeken naar sponsoren. Daarnaast is er al een begin gemaakt aan het programma voor het internationale congres EUCCAN over kindermishandeling i.s.m. AMC, NFI, UMCU en SCEM wat in mei 2016 plaatsvindt.

Entre Femmes
De eerste twee themabijeenkomsten van Entre Femmes, het netwerk van vrouwelijke ondernemers uit de provincie Utrecht waar ik in de themacommissie zit zijn ook al weer achter de rug. De tweede bijeenkomst was een intensieve avond! Ruim twee uur lang zijn we flink aan de slag gegaan. Wat zijn mijn ambities? Welke stappen zet ik om mijn doel te bereiken? Laat mij bewust worden van mijn eigen kunnen en de mogelijkheden van mijn bedrijf. In groepen werden we aan het werk gezet met de beproefde Jump Movement methode. Deze methode helpt je om vanuit je intrinsieke motivatie stappen te zetten om je doel te bereiken. Wij spiegelden elkaar op een positieve manier, zonder dat daarbij oordelen of adviezen werden gegeven. Wij hebben deze avond gemerkt hoe leuk het is elkaar te motiveren! Mijn ambitie heb ik geformuleerd en de eerste stappen zijn ook al gezet! Ik ben benieuwd wat de volgende bijeenkomst mij weer zal brengen. Wij maken er als themacommissie iedere keer weer iets anders van.

Bezoek Istanbul
Niet mijn eigen werkzaamheden, maar die van mijn man, brachten mij in Bursa en Istanbul voor een aantal dagen. Het zakelijke met privé combineren was een bijzondere ervaring. Het zakendoen in zowel het Aziatische als Europese deel van Turkije was erg leuk om mee te maken. Natuurlijk kon ik het zelf ook niet laten om toch nog wat eigen werk mee te nemen en heb ik ook nog het een en ander kunnen doen voor Els4Organising. Misschien een keer een congres organiseren in Istanbul?!

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT