SomethingELS event 2019 – Het grenze(n)loze gepassioneerde hart

Vaak hoor ik van mensen om mij heen: Wat heb jij toch een fantastisch werk. En dat heb ik zeker. Ik kom op de mooiste plekken, zie de mooiste dingen en geniet ervan als ik mijn creativiteit kwijt kan in een event of congresreis. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Dan voel ik mijn passie voor dit vak.

Soms kan ik mijn creativiteit en passie niet helemaal kwijt. Ik houd van beleving en ben er van overtuigd dat die beleving van groot belang is, want er wordt zoveel georganiseerd en je moet je onderscheiden! Niet alleen maar zenden en ontvangen, maar interactie, mensen prikkelen en inspireren zodat ze na het event naar huis gaan met meer energie dan ze binnenkwamen en het event niet meer vergeten!

Daarom dacht ik: waarom organiseer ik niet een eigen event. Dan kan ik heel mijn hart in dit event leggen. Ik wil mijn passie laten zien en mensen inspireren. Het word dan echt een SomethingELS event. Het thema van dit SomethingELS event was dan ook: Het grenze(n)loze gepassioneerde hart! En de dagvoorzitter was Anita Witzier!

Ik vroeg mijn netwerk: Heb jij ook een passie? En doe je er al iets mee? Wil jij geïnspireerd worden en gepassioneerde verhalen horen van mensen die met hart en ziel hun werk uitvoeren? Wil jij eens zien dat je informatie op een andere manier kunt overbrengen? Zodat mensen dat event nog lang herinneren? En de boodschap zo beter blijft hangen? Kom dan naar het SomethingELS event Het grenze(n)loze gepassioneerde hart van Els4Organising in een SomethingELS locatie, t.w. De Lik in Utrecht (voormalige gevangenis).

Tijdens het SomethingELS-event ging men op een andere manier beleven hoe je informatie over kunt overbrengen en zo de boodschap beter blijft hangen. Men hoorde mooie inspirerende verhalen van o.a. Gijs de Vries, voorheen directeur van het Rode Kruis die als stelling had: Als je luistert naar je hart, dan klopt het. Daarnaast deelde Dr. Henk Elzevier, uroloog en seksuoloog in het LUMC in Leiden, zijn bedgeheimen met het publiek. En nam de jonge ondernemer Philip Lamers, eigenaar van Gooiland in Hilversum, het publiek mee in zijn verhaal over hoe je van de ziel van de plek een identiteit kunt maken en nog veel meer. Men werd die middag geprikkeld en verrast met verhalen, interactie en veel beleving!

Het programma zag er als volgt uit:

14.00 uur Kom, ervaar, verbind & beleef
14.30 uur Opening door dagvoorzitter Anita Witzier & Els Molengraaf
14.40 uur Spreker in 4 hoeken
Gepassioneerd door de kracht van kwetsbare mensen
Pim Gielregisseur/producent, filmmaker en initiatiefnemer van Stichting Happy Motion
15.00 uur Waar is de spreker?
1. ‘Als je luistert naar je hart, dan klopt het’
Gijs de Vries, voorzitter Raad van Bestuur IKNL, Erasmus MC
2. ‘Stappen zetten die ik nooit gedacht had te zetten’
Annemieke Nijdam, tekstschrijver, storyteller, reiziger
3. ‘Af en toe kan ik nauwelijks een vreugdedans onderdrukken’
Leonie Gussekloo, mindset- en loopbaancoach 
16.00 uur Verbind & beleef: heerlijk anders (pauze en belevingsmarkt)
16.30 uur Zoek de spreker
Keuze uit:
A. Tekenen vanuit het hart met Marie-Jose Meulenbelt, tekentaal therapeut, coach en trainer VOL
B. Visualisatie van je gedachtes met Susanne Danielson, auteur, trainer en levenscounselor
C. ‘Nooit gedacht dat ik dit zó leuk zou vinden door Rob Noldus, franchisenemer Home Instead Service
  D. ‘Er waren mensen die dachten dat ik gek geworden was’ door Louise de Ruiter, CEO en oprichter Kids Lodge en De Jonge Ontdekker
16.55 uur Zaalwissel  
17.00 uur Hoe dan? o.l.v. Anita Witzier
17.10 uur Naar wie luister jij aandachtig?
1. Hoe je van de ziel van de plek een identiteit maakt door jonge ondernemer Philip Lamers, directeur Gooiland Hilversum
2. Van een idee naar een boek, een cd en een educatiefprogramma door Susanne Danielson, auteur, trainer en levenscouselor
17.25 uur Wat nu? o.l.v. Anita Witzier
17.35 uur Wat zien en horen we nou?
De bedgeheimen van Dr. Henk Elzevier, uroloog en seksuoloog LUMC en oprichter van Stichting Sick & Seks
17.55 uur Boodschap vanuit onze hoofdstad
Wat doet passie met ons brein? Door Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie VU Amsterdam
18.05 uur Verwondering door DancePower
18.10 uur Dankwoord – Els Molengraaf
18.15 uur Verbind & beleef: heerlijk anders (borrel en belevingsmarkt)

Enkele reacties van deelnemers over het event:

 • ‘Wat vond ik het een gave middag. Het was goed verzorgd en inhoudelijk sterk. Het heeft me echt geraakt’.‘Het was een enorm inspirerend event’
 • ‘Ik heb zoveel respect voor jouw lef en doorzettingsvermogen. Zeer veel dank voor de geweldige middag die tot in de puntjes was georganiseerd. Volledig ingevuld zoals jij bent en wat jij nastreeft. Ik kan niet anders dan hier een diepe buiging voor maken.je bent een onderneemster puur sang en ik kan veel van je leren’.
 • ‘Het klopte allemaal, vanaf het binnenkomen tot het vertrekken’
 • ‘Tot in de details verzorgd event’
 • ‘De middag heeft mij zeker wat gebracht want ik ben namelijk aan het nadenken om eerder te stoppen met werken om mijn passie te volgen: vrijwilligerswerk te gaan doen met mensen met een beperking. Mijn hart te volgen! En deze middag bevestigde dat toch weer om het ook echt te gaan doen!’
 • ‘ Je straalde zelf ook van oor tot oor en dat geeft mensen energie!’
 • ‘Een prachtige start van de lente! Heel veel dank voor de uitnodiging en voor alle mooie warme, ontroerende en stof tot nadenken verhalen van je sprekers en gasten. Ik heb er enorm van genoten. Er was eigenlijk zoveel leuks om te zien en te beleven dat je wel een dag symposium kunt vullen’.
 • ‘Wat een top evenement heb je neergezet. Alles klopt, de top locatie, de leuke genodigden, de goed uitgekozen sprekers, de omlijsting van jouw partners in de celblokken, het hapje en drankje. In 1 woord: geweldig! Dit smaakt naar meer!’
 • ‘Wat een mooi event heb jij (weer) neergezet zeg. Je mag met recht trots op jezelf zijn. Dat je dat ook zei aan het einde van je dankwoord vond ik mooi en inspirerend; kunnen vele (vrouwen met name 😉 ) een voorbeeld aan nemen! Bijzondere mensen op een bijzondere locatie met mooie verhalen. Mooi dat ik het mee kon maken’.
 • ‘Ik was er niet bij, maar het filmpje straalde zoveel energie en positiviteit uit. Jammer dat ik er niet bij kon zijn’
 • ‘Wij hebben een fantastische middag gehad. Geweldige lokatie, originele opzet, afwisselend en inspirerend programma met goede sprekers en ontroerende afsluiting. We gingen echt blij weg en we hebben nog gezellig ergens gegeten en door gesproken over je hart volgen’. 

  Voor een videocompilatie van het event klik hier.

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT