Congressen Berlijn en Barcelona

In het najaar van 2017 heb ik voor Congress Consultants en de European Association of Urology twee meetings mogen organiseren, t.w. de European Lower Urinary Tract Symptoms Meeting in Berlijn (12-14 oktober) en de 9th European Multidisciplinary Meeting on Urological Cancers (EMUC17) in Barcelona ((16-19 november). Dit laatste congres is een van de meest bezochte internationale congressen voor multidisciplinaire specialisten met expertise in kwaadaardige urologie (oncologen, radiologen, pathologen en urologen). Een afwisselend programme met o.a. live surgeries, presentaties en hands-on trainingen. Dit op een locatie t.w. Palais de Congressos de Catalunya, met veel mogelijkheden qua zalen en exhibition.

Vaak hoor je van mensen om je heen: “Wat leuk zeg, jij ziet wel heel veel van al die steden in Europa”. Maar er komen zoveel werkzaamheden kijken bij zo’n congres, dat je ’s ochtends al om 06.30 uur in het donker de congres venue in gaat en deze rond 20.00 uur vaak weer verlaat en dan is het weer donker. Maar natuurlijk is het leuk om in een ander land te zijn, andere talen kunt spreken en met verschillende culturen te maken hebt. Want de contacten met Zuid-Europese steden vooraf kan nogal eens moeizaam gaan. Maar als je dan op onsite bent kan dat ineens heel anders zijn en stellen ze zich zeer dienstbaar op en zorgen ze ervoor dat ze samen met jou en je team een mooi congres kunt laten plaatsvinden. Na maanden hard te hebben gewerkt voor een congres is het heel fijn dat je dat succesvol kunt afsluiten.

In Barcelona was ik nog nooit geweest en heb ik tijdens het congres niets kunnen zien, dus ben ik een week later nog een keer gegaan, maar dan als toerist en vervolgens heb ik er nog twee dagen aan vastgeknoopt om de beurs IBTM te bezoeken (waar ik al eerder over heb geschreven).

Voor meer informatie over de congressen:
www.eluts17.uroweb.org
www.emuc17.org

 

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT