Delta IBD Dag 2021 anders dan andere jaren

Voor de derde keer mocht ik de jaarlijkse Delta IBD Dag organiseren. Een mooie samenwerking tussen de IBD artsen van het UZ Leuven, Erasmus MC en LUMC. Dit jaar online in plaats van een gehele dag in Leuven, een halve dag achter de computer. Met een programma vol met praktische tips volgens de huidige inzichten betreffende IBD zorg. De dagvoorzitters zijn 3 MDL artsen, afkomstig van ieder van deze centra:  Prof. dr. Séverine Vermeire (UZ Leuven), Prof.dr. Janneke van der Woude (Erasmus MC, Rotterdam), en dr. Andrea van der Meulen (LUMC, Leiden). Alle drie deze MDL-artsen zijn expert op IBD gebied.

Daarnaast waren er nog 7 artsen (uit zowel België als Nederland) die een bijdrage leverden aan deze bijeenkomst. In deze tijd is het helaas niet mogelijk om de deelnemers te ontmoeten, maar ook de sprekers konden niet naar een studio komen om met elkaar te spreken over IBD. Dus we hebben live verbinding gemaakt met de ziekenhuizen of thuiswerkplekken van de MDL-artsen in Nederland en België.

IBD is een chronische ontstekingsziekte van de darm. Het is een complex ziektebeeld waarbij er veel behandelkeuze mogelijkheden zijn voor zowel arts als patient. Naast darmklachten komen ook vele klachten voor buiten de darm, die behandeling  en / of aandacht behoeven.

Voor 22 januari 2021 van 12.30 – 1700 uur hadden we weer een prikkelend programma weten samen te stellen. De huidige stand van zaken werd besproken door verschillende experts op verschillende deelgebieden van de ziekte IBD. En ook werd er veel casuïstiek besproken. Zo hielden we het toch zo interactief mogelijk. Voor meer informatie over deze bijeenkomst, ga naar  www.deltaibddag.nl. 

Klik hier voor het promofilmpje van de 3 MDL-artsen.

 

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT