Er is genoeg. Over verborgen armoede, schaamte en de oneerlijke verdeling van eten

Meer dan 1 miljoen Nederlanders leeft onder de armoedegrens.
Zeker 450.000 mensen lijden regelmatig honger.
Tienduizenden kinderen gaan met honger naar school.
Toch ontvangen maar 140.000 mensen voedselhulp.

Schaamte houdt mensen weg van voedselbanken, buurtrestaurants met gratis maaltijden en andere diensten om de armoede te verzachten. En dat zorgt voor stress, sociaal isolement en verminderde gezondheid.

Met ER IS GENOEG wil de Stichting Happy Motion verborgen armoede te lijf gaan. De schaamte wegnemen door erover te praten, het isolement doorbreken en de zelfredzaamheid van mensen vergroten. Daarnaast willen zij meer aandacht voor armoede en honger in ons land en de ingrijpende gevolgen daarvan voor gezondheid en welzijn.

Meer bewustzijn moet leiden tot minder voedselverspilling, bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen en meer lokale initiatieven om arme mensen te bereiken en te betrekken. Want honger is echt niet nodig – er is voedsel genoeg.

Dit alles wordt vastgelegd in een documentaire en een daarop aansluitend een congres organiseren.

Om meer feeling te krijgen met die project hadden we met het team van de Stichting Happy Motion (waar Els4Organising de vaste event- en projectmanager is) een teamuitje waarbij we een rondleiding kregen bij het distributiecentrum van Voedselbank Rotterdam. Na de rondleiding gingen we zelf aan de slag om 1500 voedselpakketten in te pakken. Het was een bijzondere dag. Heel veel respect voor al die vrijwilligers die hier dag in dag uit werken en zich inzetten voor de medemens!

 

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT