Eurovision Song Contest 2021 – Ik was erbij!!

‘Groot denken!! Laten wij de organisatie van het Eurovisie Songfestival in NL op ons nemen😜’., zei ik tegen mijn dochter, en ook evenementenorganisator, toen Duncan mei 2019 won in Tel Aviv. Niet wetende dat ik een steentje bij zou gaan dragen aan het grootste muziek event ter wereld. Ik was geen échte fan, maar zo’n groots internationaal event achter de schermen meemaken, als ervaren eventmanager, leek mij een fantastische ervaring. 

Bijna 6 weken geleden kwam ik voor de eerste keer aan in Ahoy in Rotterdam. Twaalf diensten als vrijwilliger volgden, als teamleader accreditations in de maand april en allrounder in de maand mei.  Een bijzondere ervaring was het om te zien hoe alle hallen en DE ZAAL werden omgetoverd tot perscentrum, crew catering, volunteers home, delegation bubble, repetities mee te maken, de verschillende delegaties toegang verlenen, werken in het perscentrum, de teststraat, accreditation centre, Health & Safety, weer lekker Engels praten, nieuwe mensen ontmoeten, samen werken aan een groot spektakel. 

Na bijna anderhalf jaar thuiswerken en alleen maar webinars en online bijeenkomsten organiseren was ik weer OP DE VLOER en kon ik weer achter de schermen werken. Mijn hart ging weer sneller kloppen. Ik wist het zeker! Events organiseren is echt mijn ding dit wil ik blijven doen. Mensen LIVE ontmoeten en samen werken aan een fantastisch succesvol eindresultaat waar mensen nog over na zouden praten. SonethingELS!

En wat was die laatste week helemaal een feest. De repetities, de shows, de lampen, ledschermen, artiesten, presentatoren, live publiek horen juichen en meezingen, DE energie met elkaar weer voelen. Fantastisch. 

Van de werkzaamheden had ik me iets meer voorgesteld, maar ik heb zeker een steentje bij kunnen dragen en heel goed kunnen zien en horen wat er allemaal komt kijken bij het neerzetten van zoiets groots en daar heb ik zeker wat aan. 

Wat is er nodig voor de grootste en meest complexe tv-productie in de Nederlandse geschiedenis?

  • 52 meter podium
  • 4,2 km geluidskabel
  • 82 km gaffertape
  • 25 camera’s
  • 887 m2 ledscherm
  • En iedereen die het gebouw betreedt een negatieve coronatest

Nederland heeft zich op alle fronten fantastisch op de kaart gezet met dit evenement. En ik kan dan ook met trots zeggen: ‘Ik was erbij!’

Binnenkort volgt er een behind the scenes compilatie van mijn eigen opnames. Deze zal dan hier te zien zijn.

De basisregel is: Als je het Songfestival wint, moet je het vervolgens ook zelf organiseren. Maar wat komt er allemaal kijken bij het produceren van de grootste, muzikale liveshow ter wereld? In deze documentaire worden de producenten, presentatoren en het creatieve team achter de schermen gevolgd om van deze ‘beast of a show’ een groot succes te maken.

NPO Eurovisie Songfestival aftermovie 2021.

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT