Miracles of Music Congres en Film Première!

Op 15 november was het zover!

Het Miracles of Music Congres ‘de dag van de muziektherapie’. Het was alweer de vijfde Europese dag van de muziektherapie, die in zeker 30 landen gevierd wordt! Super om deze dag te organiseren samen met het Happy Motion team. Wat kregen we een enthousiast en positieve reacties op deze bijzondere dag.

Muziek verrijkt je leven op meer manieren dan je in eerste instantie zou denken. Want muziek heeft ook invloed op je brein en je ontwikkeling. En kan zelfs een bijdrage leveren aan je gezondheid en kwaliteit van leven.

Programma
De hoogleraren Erik Scherder, Dick Swaab en Henkjan Honing, die het onderwerp vanuit wetenschappelijk perspectief hebben belicht, zijn niet alleen zwaargewichten in hun vakgebied maar ook voortreffelijke performers.
Dat muziek vooral iets is dat je moet beleven werd duidelijk tijdens de bijdragen van concertpianiste Klara Würtz, violiste Merel Vercammen en bassist Lucas Dols. Deze hele dag werd opgemerkt met Vincent Bijlo als dagvoorzitter.

Filmpremière
En dan was er nog de film van Pim Giel die samen met muziektherapeuten liet zien welke, vaak verbluffende resultaten er met muziektherapie bereikt worden.
In zijn nieuwe documentaire volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid. Maar ook diverse muzikanten, waaronder zangeres Berget Lewis jazzmuzikant Benjamin Herman, concertpianiste Klara Wurtz en wetenschapper prof. dr. Erik Scherder vertellen over de wonderbaarlijke kracht van muziek op het brein en op henzelf.

Wetenschappelijk onderzoek toont al langer aan dat muziek een positief effect heeft op de ontwikkeling van ons brein. Maar inmiddels boeken al zo’n 700 muziektherapeuten in ons land goede resultaten met muziektherapie. Bijzonder zijn ook de beelden van de Intensive Care waarin het positieve effect van klassieke muziek wordt aangetoond.

In de film laten muziektherapeuten Evelien Mescher, Sander van Goor, Elsbeth Siebbeles en trainer/muzikant Lucas Dols zien hoe de mensen waar ze mee werken er vóor en tijdens de muziektherapie aan toe zijn en vooral wat het verbluffende resultaat erna is.

Het geheel werd gepolijst met een belevingsmarkt en randprogrammering met stands.

Het was een must see voor de 864 deelnemers zoals muziektherapeuten, mantelzorgers, muzikanten, mensen in de zorg, vluchtelingen, maar ook mensen die te maken hebben met dementie, autisme, hersenletsel, een trauma of voor chronisch zieken. De start is gemaakt om muziek in de zorg op de kaart te zetten!

Een dag om trots op te zijn!

Voor een compilatie van de dag klik hier.

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT