Site inspections in Europa

De afgelopen maanden ben ik veel op site inspection geweest. Zo was ik in mei in Dresden voor een wetenschappelijk en sociaal programma voor een besloten Urologen meeting, begin juni in Wenen voor een Prostaatkanker congres en een week erna in Modena voor een Urologie congres. Prachtige steden, maar het belangrijkste is natuurlijk: voldoet de locatie aan de eisen die een congres met zich meebrengt. Zijn er voldoende mogelijkheden voor het aantal personen dat zal deelnemen in de verschillende zalen, is er voldoende ruimte voor de exhibition, is het transfer naar de betreffende stad goed uitvoerbaar? Soms moet je roeien met de riemen die je hebt omdat men al besloten heeft het congres op de betreffende locatie te laten plaatsvinden. Je dient ervoor te zorgen dat alles goed is geregeld en de deelnemers zich zullen inschrijven voor het interessante programma in een mooie omgeving. Naast het inhoudelijke programma is het ook belangrijk om te netwerken dus wordt er ook gekeken naar mooie plekken waar dat uitgebreid gedaan kan worden. Het moet natuurlijk ook een onvergetelijke meeting worden. Tja, en dan kom je soms op hele mooie bijzondere plekken. Omdat de congressen nog niet hebben plaatsgevonden kan ik niet te veel in detail treden, maar enige locaties die er bezocht zijn kun je zien aan de foto’s.

Daarnaast werd ik door Event Solutions Malta uitgenodigd om een site inspection te komen doen en te kijken naar de mogelijkheden voor het organiseren van zowel congressen als incentives. Wij waren zeer onder de indruk van het prachtige eiland met zoveel invloeden van andere landen. In één woord geweldig. In vier dagen tijd hebben we enorm veel gezien (naast Malta ook het doorbij behorende eiland Gozo). Malta is zeker de moeite waard om iets te organiseren en ook een aanrader voor een heerlijke vakantie.

Modena

Wenen

Malta

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT