Locatie

Het SomethingELS event vindt plaats in De Lik in Utrecht, de voormalige gevangenis Wolvenburg aan het Wolvenplein. Een echte SomethingELS locatie!

De cellulaire gevangenis Wolvenburg was sinds 1856 in gebruik als strafgevangenis voor mannen en vrouwen en als militaire gevangenis. Cellulair staat voor een eenzame opsluiting. De gevangenen mochten niet in contact met elkaar en hadden alleen contact met bewaarders, de directeur en de geestelijk verzorger.
In 1877 is de gevangenis uitgebreid en verder gegaan als mannengevangenis. Uiteindelijk werd in 1917 besloten om de gevangenen weer in contact met elkaar te brengen en is het cellulaire concept opgeheven. Door de jaren heen hebben hier vele gevangenen op deze bijzondere locatie hun voorarrest uit gezeten. Zo is de gevangenis uitgegroeid tot een kenmerkend icoon van Utrecht. In 2013 is er besloten om de gevangenis definitief te sluiten.  Uiteindelijk hebben er tot juni 2014 gevangenen vast gezeten in de gevangenis gelegen aan de Singel van Utrecht. Sinds juni 2014 wordt de locatie o.a. ingezet als evenementenlocatie.

Parkeren kan in de parkeergarages in de buurt. Ook met het OV is De Lik goed bereikbaar.
Voor parkeren en route zie https://www.delik.nl/parkeren-en-route/

De Lik
Wolvenplein 29
3512 CK Utrecht
030-6966121

EVENEMENTEN OPENINGEN CONGRESSEN SEMINARS PERSONEELSFEESTEN OPLEIDINGEN COMMUNICATIE NASCHOLINGEN BEURZEN ENTERTAINMENT SYMPOSIA MARKETING PROJECT MANAGEMENT